Thursday, September 1, 2016

What Do You Do About Crappy Service?

Co uděláte, když na vás obsluha v restauraci kašle? Najdete v sobě odvahu zvednout se a prostě odejít? Já jo. Dokonce jsem přesně tohle udělal nedávno na obědě. Naše grupa vyrazila na oběd do místního Tumbleweed. Celkem nás bylo šest. Mají tam speciální menu, jehož cílem je vás co nejrychleji odlifrovat zase pryč. Takový je minimálně záměr. Pokud na vás připadne mizerná obsluha, zůstane u záměru.

Přišli jsme kolem 11:45 a bylo nám řečeno, že to potrvá asi čtvrt hodinky. Sedli jsme si k baru, že se najíme tam. Pak si ale někdo všimnul, že na zahrádce je volno a zeptal se jestli je zavřená. Barman se zeptal servírky, jestli by si chtěla vzít jeden stůl navíc a jestli by se mu mohla postarat o pár "lidiček". Nekecám, najednou z nás byli jeho lidičky.


Zrovna když jsme vycházeli ven na zahrádku, předběhla nás nějaká velká skupina. V tu chvíli nám bylo jasno, že to nepůjde úplně hladce. Naše servírka nejdřív obsloužila druhou skupinu a až pak přišly na řadu naše objednávky. Objednávali jsme kolem poledne. Zhruba ve 12:10 jsme si uvědomili, že ještě nepřišlo ani pití. Jedna holka vstala, že to půjde pozjišťovat. Po návratu nám řekla, že naše pití stojí na baru. Zkoušela nám ho přinést, ale nedovolili jí to. Pití nám nakonec přinesli až za dalších pět minut.

Možná je to tak, že když vám servírka nosí misky s chipsy a salsu, je to jasná známka toho, že s vámi vydrbávají. Ve 12:25 si šel můj kamarád promluvit s vedoucím restaurace. Ten prohlásil, že se o nás postarají. Bůhví co tím myslel. Ve 12:30 nám nabídli další chipsy a salsu. V tu chvíli by bodla další maragrita. Ve 12:40 se jiná holka z naší skupiny rozhodla, že už stačilo. Nebudeme dál čekat. Souhlasil jsem s ní, zvedl se a nasadil si sluneční brýle. Zrovna když jsme se vydali směrem ven, přišlo naše jídlo. Od objednávky uplynulo čtyřicet minut.

Vyšli jsme ze dveří a přitom sledovali jak ostatní čtyři lidi z naší skupiny zůstávají sedět. Zbláznili se? Pokud se ke mně obsluha chová jako ke kusu hadru, tak jim to jasně sdělím a odejdu. Nechápal jsem, jak tam ti lidi mohli zůstat. Měli plnou hubu keců, ale když přišlo na lámání chleba, tak si nechali všechno líbit. Jeden z nich je debil, hrozně lakomý. Určitě si ty hamburgery co jsme objednali nechal zabalit, aby si je mohl dát na svačinu.